Kaipaatko uutta inspiraatiota ravintolasi kasvisruokatarjontaan? Tässä pari sesonkiin sopivaa reseptiä meiltä sinulle.
POKEBOWL
10 annosta
SOIJAPALAT
500 g Kuivattuja soijapaloja, Urtekram
40 g Kasvisliemijauhetta, Kung Markatta
25 g Oliiviöljyä, Urtekram
100 g Tomaattipyreetä, Kung Markatta
75 g Tamarisoijaa, Urtekram
40 g Sambal oelekia
10 g Himalaja Suolaa, Urtekram
KIKHERNEET
500 g Kikherneitä, Kung Markatta
20 g Oliiviöljyä, Urtekram
20 g Korianteria
50 g Limemehua
5 g Suolaa, Urtekram
PIKKELÖITY PUNASIPULI
120 g Punasipulia
50 g Sitruunamehua
50 g Ruokosokeria, Urtekram
50 g Vettä
SALAATTI
2 kpl Punajuurta
2 kpl Keltaista porkkanaa
1/3 Retikkaa
1 rasia Punajuuren versoja
1 rasia Vesikrassia
100 g Auringonkukansiemeniä, Urtekram
100 g Kurpitsansiemeniä, Urtekram
VALMISTUS
1. Laita soijapalat liemeen ja anna niiden kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, siivilöi ja purista liika neste pois
2. Marinoi soijapalat muissa ainesosissa ja anna jäähtyä
3. Sekoita kikherneet, oliiviöljy, korianteri, limemehu ja suola
4. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi, pikkelöi sitruunan, sokerin ja veden kera
5. Paahda auringonkukan- ja kurpitsansiemenet
6. Leikkaa porkkana, punajuuri ja retikka ohuiksi suikaleiksi, halutessasi lisää rapeutta kasviksiin upota ne hetkeksi jääveteen ja nosta pyyhkeen päälle valumaan ja annostele lautaselle.
7. Kokoa kaikki muutkin ainesosat lautaselle
SOIJABURGERI
10 annosta
KASVISPIHVIT
150 g Soijapala, Urtekram
20 g Kasvisliemijauhetta, Kung Markatta
250 g Kidneypapuja, Kung Markatta
100 g Punasipulia
20 g Kookosöljyä, Urtekram
15 g Himalaja Suolaa, Urtekram
150 g Kikhernejauhoja
Kookosöljyä paistamiseen
KETSUPPI
300 g Tomaattipyreetä, Kung Markatta
8 g Sambal oelekia
15 g Omenasiiderietikkaa, Urtekram
75 g Ruokosokeria, Urtekram
15 g Raastettua piparjuurta
2 g Kanelijauhetta, Urtekram
2 g Juustokuminaa, Urtekram
2 g Paprikajauhetta, Urtekram
HAMPURILAISKASTIKE
3 g Valkosipulirouhetta, Urtekram
5 g Sipulijauhetta
2 g Paprikajauhetta, Urtekram
70 g Kidneypapuja, Kung Markatta
30 g Kidneypapulientä
10 g Dijon-sinappia
10 g Omenasiiderietikka, Urtekram
10 g Sambal oelekia
10 g Tomaattipyreetä, Kung Markatta
4 dl Oliiviöljyä, Urtekram
3 g Himalaja Suolaa, Urtekram
50 g Kurkkusalaattia
MUUTA
10 kpl Briossi-hampurilaissämpylää
VALMISTUS
1. Keitä soijapaloja liemessä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, siivilöi ja purista liika vesi pois
2. Sekoita pavut ja pilkottu sipuli ja lisää öljy, suola, kikhernejauhot ja keitetyt soijapalat.
3. Muotoile 90 gramman pihvejä ja paista ne kookosöljyssä
4. Keitä ketsupin kaikki ainekset yhteen ja anna jäähtyä
5. Sekoita blenderissä yhteen mausteet ja pavut, papuliemi, sinappi, etikka, tomaattipyree ja sambal oelek
6. Valmista majoneesin tapaan blenderissä ja lisää öljy ohuena nauhana, jotta kastike emulgoituu
7. Lisää kurkkuseos ja suola ja sekoita tasaiseksi.
8. Kokoa hampurilainen ja tarjoa annos ketsupin ja bataattilohkojen kera
Tiesitkö että valinnoillasi, kuten käyttämällä kuivattuja kasvipohjaisia proteiinejamme, voit pienentää ilmastovaikutusta: kun tuotteita kuljetetaan pakasteina tai kylmässä, maksat kilohinnassa myös vedestä. Kuivatut proteiinit eivät sen sijaan sisällä vettä eivätkä vaadi kylmäkuljetusta. Terveyttä tukee myös se, että proteiinimme ovat makeuttamattomia.
Luonnonmukaiset soijapapumme viljellään Ranskassa kestävillä viljelmillä. Ne eivät sisällä geenimuunneltuja organismeja, eikä niiden takia ole tuhottu sademetsiä. Kaiken lisäksi kompensoimme myös kuljetuksen ilmastovaikutukset.
Haluamme Midsonalla olla myötävaikuttamassa kokkeja inspiroitumaan maukkaamman-, kestävämmän- ja puhtaamman kasvipohjaisen ruoan valmistamiseen.
Reseptiikan tuotteita:
Urtekram Luomu Soijapala 5 KG (GTIN: 5701058009544)
Urtekram Luomu punainen kidney 400/240g (GTIN: 5765228396964)
Urtekram Luomu kikherne 400/240g (GTIN: 5765228396957)
Kung Markatta Luomu Tomaattipyree 800 g (GTIN: 7391835919364)
Lisää Midsonan tuotteita löydät Metro-tukun verkkokaupasta brändeittäin: Urtekram, Kung Markatta ja Friggs.