Skip to content

Blogi > Hyvinvoinnin trendi jatkuu – millaiset tuotteet tukevat trendiä?

Hyvinvoinnin trendi jatkuu – millaiset tuotteet tukevat trendiä?

Useamman vuoden jo ravintola-asiakkaiden keskuudessa levinnyt hyvinvoinnin ja terveellisyyden trendi jatkuu vahvana. Miten ravintolat voivat hyödyntää trendiä? Metro-tukun asiantuntija vastaa ja vinkkaa valikoimamme parhaat tuotteet.


Metro-tukun tuotelaadun asiantuntija Annukka Hentilä, millainen ruoka istuu hyvinvoinnin trendiin?

Kuluttajien hyvinvointitrendiä tukee terveellinen ruoka. Ruoan terveellisyyden määrittää sen sisältämät ravintoaineet. Toisin sanoen terveellisessä ruoassa on paljon ravintoaineita, jotka edistävät terveyttä. Tällaisia terveyden kannalta tärkeitä ravintoaineita ovat pehmeät eli tyydyttymättömät rasvahapot, ravintokuitu, vitamiinit, hiven- ja kivennäisaineet, hiilihydraatit ja proteiini.

Monityydyttymättömiä rasvahappoja saa esimerkiksi kalasta, pähkinöistä ja kasviöljyistä. Terveellisten hiilihydraattien, ja samalla ravintokuidun lähteitä, ovat täysjyvävilja, kasvikset ja marjat. Palkokasvit, rasvaton liha ja rasvattomat maito- ja kasvipohjaiset tuotteet ovat erinomaisia proteiininlähteitä. Vitamiineja, hiven- ja kivennäisaineita saadaan kaikista edellä mainituista ruoista, ja niiden monipuolisella yhdistelyllä varmistutaan siitä, että ruokavalio sisältää kaikkia ravintoaineita.

Toiselta näkökantilta terveellisessä ruoassa on vähän niitä ravintoaineita, jotka eivät edistä terveyttä, kuten suola, tyydyttyneet rasvahapot ja sokeri. Näitä ravintoaineita on esimerkiksi prosessoiduissa lihavalmisteissa, makeisissa ja leivonnaisissa.


Ravintoloissa halutaan ennen kaikkea nauttia hyvää ruokaa ja juomaa. Miten terveellisyys ja hyvät maut kohtaavat?

Ajatus siitä, että terveellinen ruoka ei voisi olla hyvänmakuista, on pötyä. Ruoan makuun pystyy vaikuttamaan yhdistelemällä oikeanlaisia raaka-aineita ja panostamalla ruoan maustamiseen. Käyttämällä sesongissa olevia raaka-aineita varmistutaan siitä, että raaka-aineet ovat parhaimmillaan ja maistuvat erityisen hyviltä. Monista raaka-aineista on olemassa terveellisempiä vaihtoehtoja, mutta joiden käyttämisellä ei ole vaikutusta lopputuotteen makuun, esimerkiksi voin voi korvata kasviöljyllä, jolloin ruoan rasvahappokoostumus on parempi.


Mitkä ovat sesongin suosittuja hyvinvointitrendiin istuvia raaka-aineita?

Hunajameloni ja kirsikkatomaatti – sisältävät mm. vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua
Raparperi – kotimainen kasvis, josta on moneksi
Kuha ja ahven – sisältävät mm. paljon proteiinia ja vähän rasvaa


Mitä suosittelisit juuri nyt Metro-tukun valikoimista ravintola-asiakkaita houkuttelevina tuotteina, jotka iskevät myös hyvinvointitrendiin?

Fresh Cut Hunajamelonikuutio 20mm 2,5kg
Metro Saksanpähkinä
Metro broilerin rintafilee 150-180g n3kg maustamaton
Metro penne rigate 5kg täysjyvä 
Costa d’Oro Oliiviöljyt