Skip to content

Blogi > Hyvän pizzan salaisuus on yksinkertainen

Hyvän pizzan salaisuus on yksinkertainen

Pietarsaarelaisen Mr. Bank -pizzerian Kim Sundqvist suhtautuu intohimoisesti pizzoihin. Lempipizza on helppo valita: mikä tahansa hyvistä raaka-aineista tehty. Kaikki lähtee hyvästä taikinasta, kastikkeesta ja juustosta.

Ravintolayrittäjä Kim Sundqvist on aina rakastanut pizzoja. Tästä rakkaudesta syntyi myös vuonna 2015 avattu pizzaravintola Mr. Bank.

“Halusimme kehittää parhaat mahdolliset pizzat. Hyvin menestyvä pizzeria perustuukin muun muassa sille, että joku on omistautunut tuotekehitykselle”, hän uskoo.

Eikä Sundqvistin oma rakkaus pizzoihin ole karissut kuluneiden vuosien aikana.

“Syön edelleen yhtä paljon pizzaa kuin silloin, kun ravintola perustettiin”, hän nauraa.

Mr. Bankin perusajatus on tarjota kaupungin parhaita pizzoja ja tehdä niitä hyvistä ja tuoreista raaka-aineista. Sundqvistin mielestä hyvän pizzan salaisuus onkin yllättävän yksinkertainen: korkealaatuiset raaka-aineet, joita käytetään sopivassa suhteessa ja oikein.

“Tärkein raaka-aineista on tietysti pizzataikina. Se on todella työläs tehdä alusta alkaen, joten laadukas valmistaikina nopeuttaa pizzojen valmistamista ja helpottaa liiketoimintaa. Pizzataikinan lisäksi hyvä kastike ja juusto ovat myös tärkeitä.”

Sundqvistin mukaan yksinkertaisissa klassikkopizzoissa, kuten vaikkapa Hawaiissa, johon tulee kinkkua ja ananasta, tai Special Operassa, jossa on tonnikalaa, kinkkua ja pepperonia, raaka-aineilla on erityisen tärkeä merkitys.

Mr. Bank tunnetaan myös erikoispizzoistaan, kuten Salmon Dream -lohipizzasta ja Mr. Bank Special -naudanfileepizzasta. “Erikoispizzoissa tietysti on tärkeää, että perusaineiden lisäksi myös erikoisemmat raaka-aineet toimivat hyvin. Esimerkiksi lohipizzassa kylmäsavustetun lohen on oltava todella hyvää.”

Sen lisäksi, että raaka-aineet ovat makukysymys, ne vaikuttavat myös siihen, miltä pizza näyttää. Asiakkaat syövät myös silmillään.

“Ai niin, ja sekin on kyllä tärkeää, että pizzeriassa on hyvä uuni, joka toimii halutulla tavalla”, Sundqvist lisää nauraen.

 

Teksti Jenni Junkala