Skip to content

Blogi > Hirvipata a` la Juuse Mikkonen

Hirvipata a` la Juuse Mikkonen

Kokeile keittiömestarimme Juuse Mikkosen riistasesonkiin soveltuvaa herkullista hirvipataa.

Metro-tukun valikoimasta löydät kattavan tarjonnan hirvenlihaa, katso tuotteet >>

 

Hirvipata à la Juuse

(neljälle)
Raaka-aineet
Hirven luuton lapakuutio 1 kg
Riistaliemi 1 l
Täyteläinen punaviini 1 plo
Keltasipuli 300 g
Porkkana 500 g
Juuriselleri 200 g
Tuore rosmariini 2 oksaa
Tuore timjami 2 oksaa
Laakerinlehti 3 kpl
Mustapippuri kokonainen 10 kpl
Katajanmarja 5 kpl
Lehtipersiljaa muutama oksa
Voita paistamiseen


Valmistus
Paista voissa kuutioihin hyvä väri, mausta suolalla. Laita kuutiot kattilaan ja lisää punaviini, keitä kasaan.

Lisää lohkottu sipuli, puolet porkkanasta ja selleristä, mausteet sekä riistaliemi. Peitä kannella ja hauduta uunissa 140 asteessa 4 tuntia tai kunnes lihat ovat kypsiä.

Nosta kypsät lihat pois liemestä ja siivilöi liemi. Yhdistä kattilaan ja hauduta kunnes maku on intensiivinen. Keitä loput porkkanat ja selleri, yhdistä pataan ja koristele lehtipersiljalla.