Paahdettua ja haudutettua poroa ála Juuse Mikkonen
Kokeile vaativampaankin makuun sopivaa pororeseptiä keittiömestariltamme Juuse Mikkoselta.
Blogi > Hirvipata a`la Juuse Mikkonen
Kokeile Wihuri Metro-tukun keittiömestari Juuse Mikkosen riistasesonkiin soveltuvaa herkullista hirvipataa.
Metro-tukun valikoimasta löydät kattavan tarjonnan riistalihaa, katso tuotteet verkkokaupassamme >>
(neljälle)
Raaka-aineet
Hirven luuton lapakuutio 1 kg
Riistaliemi 1 l
Täyteläinen punaviini 1 plo
Keltasipuli 300 g
Porkkana 500 g
Juuriselleri 200 g
Tuore rosmariini 2 oksaa
Tuore timjami 2 oksaa
Laakerinlehti 3 kpl
Mustapippuri kokonainen 10 kpl
Katajanmarja 5 kpl
Lehtipersiljaa muutama oksa
Voita paistamiseen
Valmistus
Paista voissa kuutioihin hyvä väri, mausta suolalla. Laita kuutiot kattilaan ja lisää punaviini, keitä kasaan.
Lisää lohkottu sipuli, puolet porkkanasta ja selleristä, mausteet sekä riistaliemi. Peitä kannella ja hauduta uunissa 140 asteessa 4 tuntia tai kunnes lihat ovat kypsiä.
Nosta kypsät lihat pois liemestä ja siivilöi liemi. Yhdistä kattilaan ja hauduta kunnes maku on intensiivinen. Keitä loput porkkanat ja selleri, yhdistä pataan ja koristele lehtipersiljalla.
Wihuri Metro-tukku
Olemme ravintola-alan asiantuntijoita ja yksi Suomen johtavista horeca-alan tukuista. Tunnemme alan läpikotaisin ja seuraamme sen kehitystä ja trendejä tarkasti, jotta asiakkaamme voivat menestyä. Tuomme ammattitaitomme ja kokemuksemme asiakkaiden käyttöön henkilökohtaisella palvelulla sekä paikallisesti palvelevissa pikatukuissamme. Emme tarjoa vain raaka-aineita, vaan harkitun valikoiman ja ratkaisuja, kuten Metro Fresh Cut ja Metro Wines, helpottamaan arkea sekä tehostamaan toimintaa. Tehtävänämme on varmistaa, että asiakkaamme voivat keskittyä siihen, missä he ovat parhaimmillaan.