Skip to content

Blogi > Heti käyttövalmiit kypsät lihat helpottavat ravintolan arkea

Heti käyttövalmiit kypsät lihat helpottavat ravintolan arkea

Porsaanliha on herkullinen ja monipuolinen raaka-aine, joka valitettavan usein löytää tiensä lautasille vain jouluna ja kesällä.

Tästä esimerkkinä kotimainen porsaan ylikypsä kylki on vanha ja perinteinen herkku, joka on monella kokilla päässyt unohtumaan. Viimeaikaisen ylikypsien lihojen trendin myötä se onneksi on raivannut uudelleen tilaa ammattikeittiöiden ruokalistoilla ja lautasilla.

Ylikypsän possunkyljen valmistus on helppoa, mutta vaatii reilusti aikaa ja huolellisuutta. Se nimittäin tulee kypsentää maltilla ja matalassa lämmössä, jotta sen rakenne pysyy ehjänä ylikypsyydestä huolimatta. Parhain, maukas ja mehevä lopputulos syntyy yön yli kypsentämällä. Ylikypsä porsaankylki sopii mainiosti pääraaka-aineeksi sekä maustamaan erityyppisiä ruokalajeja.

Kaikilla ei välttämättä riitä maltti tai aikataulut anna myöden slow foodille. Siksi on hyvä muistaa, että ylikypsiä lihoja on nykyään saatavina myös käyttövalmiina, hyvin maustettuina ja juuri oikean kypsyisinä.

Ammattikeittiöiden työtä helpottaaksemme olemme HKScanilla kehittäneet laajan ja monipuolisen valikoiman erilaisia käyttövalmiita tuotteita. 

 

HK Viljaporsas Ylikypsä kylki n. 2,5 kg, me 2,5 kg, GTIN: 091747500005