Skip to content

Blogi > Herkullista pullaa nopeasti - Metro-tukun pulla-aihio

Herkullista pullaa nopeasti - Metro-tukun pulla-aihio

Metro-tukun oman merkin pulla-aihio on ratkaisu houkuttelevan vitriinin kokoamiseen helposti ja nopeasti. Yksi tuote muuntuu helpoilla vinkeillä useammaksi tuotteeksi. 

Pulla-aihio on esinostatettu ja se myydään pakastettuna. Sulata tarvitsemasi määrä ja täytä herkullisilla täytteille, pyöräytä kanelikierteiksi tai paista vaikka donitseja.

Pulla-aihion löydät verkkokaupastamme ja pikatukkujemme pakaste-osastolta.

 

 

 

Ruokatoimittaja Kati Pohjan vinkit herkulliseen pullaan

Vinkki: sulata pulla-aihiot ja nostata liinalla peitettynä 2–3 tuntia huoneenlämmössä tai kylmiössä yön yli.

 

Pistaasivoisilmäpullat

Sekoita 150 g pehmeään voihin 85 g sokeria, 50 g rouhittuja pistaasipähkinöitä ja 35 g vehnäjauhoja. Pidä jääkaapissa pullien täyttämiseen asti. Tee kohonneisiin pulliin sormella kuopat ja voitele reunat munalla. Lisää kuoppiin noin 2 tl pistaasi-voiseosta.

Paista 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

 

Donitsit

Tee pulla-aihion keskelle reikä ja muotoile taikina donitsiksi. Uppopaista donitsit kypsiksi ja sokeroi lämpimänä.

 

Kanelikierrepullat

Kauli pullataikina ovaalin muotoiseksi levyksi. Levitä päälle voita, kanelia ja sokeria. Leikkaa taikina vinosti noin puolen sentin suikaleisiin. Kääri levy ylhäältä alas rullaksi ja kiepauta päät kiinni toisiinsa. Nosta kierre pullavuokaan ja anna kohota vielä noin 15 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

 

Vanilja-puolukkapullat

Kauli pulla ympyräksi ja nosta pullavuokaan. Sekoita 200 g vaniljarahkaan 75 g voita, 40 g sokeria ja 20 g vehnäjauhoja. Paina kohonneiden pullien keskelle syvennykset ja voitele reunat munalla. Ripottele syvennyksiin muutama pakastepuolukka. Lisää 2 tl rahkaseosta ja ripottele päälle vielä puolukoita.

Paista 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

 

Pullaprezelit

Kiehauta 2 litraa vettä ja 120 g ruokasoodaa. Lisää veteen 3–4 pullaa kerrallaan ja keitä noin 25 sekuntia. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Voitele prezelit voilla ja tee niihin muutama viilto. Ripottele päälle muutamia sormisuolahiutaleita. Paista 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Prezelit maistuvat sellaisenaan tai täytettyinä niistä saa mainioista prezelsämpylöitä.