Skip to content

Blogi > Hamn Krogin viinilistaan Metro-tukulta tuotteet ja asiantuntija-apua

Hamn Krogin viinilistaan Metro-tukulta tuotteet ja asiantuntija-apua

Metro-tukun ja turkulaisen Oobun vahva yhteistyö jatkuu ravintoloitsija Turo Jokisen uudessa satamaravintolassa Hamn Krogissa, jonka menu syntyi Metron oman maahantuonnin viineillä ja viiniasiantuntija Juha Lihtosen ammattitaitoa hyödyntäen.

Kun ravintola Oobu avattiin neljä vuotta sitten Turun jokirantaan, ravintoloitsija Turo Jokinen halusi tuoda saariston takaisin kaupunkiin. Vappuna Nauvon satamaan avautunut Hamn Krog jatkaa missiota tuoden saariston takaisin saaristoon.

”Kun olemme Saaristomeren suurimmassa vierasvenesatamassa, haluamme tarjota saaristolaisia makuja modernilla vivahteella. Yhtään burgeria tai pitsaa ei listalla ole, vaan päivittäin savustettuja erikoisuuksia sekä klassikoita kuten savustettua lohikeittoa ja katkarapuleipää”, kertoo Jokinen.

Uudenkin paikan tukkuna toimii Oobusta tuttu Metro-tukku. Hyvässä yhteistyössä Jokinen arvostaa avointa keskustelua ja sitä, että asiakkaan tarpeet otetaan tosissaan.

”Olemme äärimmäisen tyytyväisiä. Jos on ollut jotakin tarpeita, Sami (Riikonen, Metro-tukun avainasiakaspäällikkö) on kyllä kaikkensa tehnyt niiden ratkaisemiseksi. Esimerkiksi joitakin spesiaalimpia lihoja on pystytty varaamaan meille, jotta riittää kolmen kuukauden menun ajaksi, ja infottu aina hyvissä, paljonko tuotetta on jäljellä.”

Hamn Krogiin tulee kaikki tuotteet Metro-tukulta paikallisesti hankittua kalaa lukuun ottamatta.

”Vaatimattomasti tavoitteemme Hamn Krogissa on tarjota ruokaa alueen parhaalla hinta-laatusuhteella. Metro-tukulta saamme tuoretuotteita kattavasti ja voimme luottaa toimitusvarmuuteen niin, että pystymme pitämään omat tuotteemme ja palvelumme halutulla tasolla.”

Hamn Krogiin järjestettiin Metro-tukulta erillinen kuljetus vapuksi varmistamaan, että ravintolan toiminta lähtee heti sujuvasti käyntiin.

 

Tukulta huippuluokan viiniosaamista

Jokinen antaa erityiskiitoksen Metro-tukun palvelussa viime kesänä aloittaneelle Wine & Drinks Business Managerille Juha Lihtoselle, joka vastaa Metro-tukun oman maahantuonnin viinivalikoiman Metro Winesin kehittämisestä. 

”On hienoa, että Juhan ammattitaito on asiakkaiden käytössä eikä hänen työnkuvansa rajoitu vain viinivalikoiman luomiseen. Juha auttoi viinien parittamisessa annoksiin Oobussa ja Hamn Krogissa, mikä helpotti elämäämme huomattavasti. Lihtosella on käsittämätön kyky löytää oikeat tuotteet Metro Winesin valtavasta valikoimasta. On mahtavaa voida tukeutua hänen ammattitaitoonsa, kun omat sommelierit ovat kiireisiä muissa asioissa.”

Jokisesta Metrolla hyvä tekeminen ja halu kehittää toimintaa näkyy kauttaaltaan.

”Metro-tukku on paras kumppani meille. Kannattaa ehdottomasti tehdä yhteistyötä tukun kanssa, jolla on intohimoa ja joka pyrkii haastamaan isoa laiskempaa toimijaa.”