Messukeskus täyttyi jälleen Horeca-alan ammattilaisista kun vuotuinen Gastro Helsinki -tapahtuma järjestettiin 11.-13.3.
Wihuri Metro-tukku näkyi tämän vuoden tapahtumassa monin eri tavoin. Suomen 50 parasta ravintolaa -listauksen Paras ruoka kategorian palkitseminen osui yhteistyön siivittämänä meille ja näin saimmekin samalla palkita tämän kategorian ohella ykkössijan koko kisassa napanneen Palacen. Lavalla onnittelut ja tiiviin brändipuheen kävi yrityksemme puolesta jakamassa Senior Marketing Managerimme Fredrik Grahn.
Tänä vuonna Wihuri Metro-tukku osallistui tapahtumaan Wihuri Wine Academyn tarjonnan kanssa. Wihuri Wine Academyn upea, uudella ilmeellä rakennettu standi erottui edukseen viini-alueella. Standillamme riittikin jatkuvasti jonoa kun Riesling maistui ja viineistä riitti keskusteltavaa. Uusi, juuri painosta saapunut, Wihuri Wine Academy-esite löysi tiensä monen osallistujan matkaan.
Wihuri Wine Academy järjesti Gastro Helsinki-tapahtumassa ainutlaatuisen Krohn portviinitalon portviinien tasting-tilaisuuden, jollaista ei ole Suomessa aiemmin järjestetty. Tilaisuuden asiantuntijoina toimivat Wihuri Wine Academyn Anders Pöntinen ja Heikki Lindbohm Lindbohm & Partners Oy:sta. Tilaisuuden ainutlaatuisuutta vahvistivat laadukkaat tuotteet ja uniikki kokoonpano; osa tuotteista oli myyntivalikoimasta ja osa tuotu varta vasten tastingia varten Suomeen. Tastingin lisäksi tilaisuudessa tutustuttiin Krohn Portviinitalon taustoihin ja skandinaavisiin juuriin. Theodor Wiese ja Dankert Krohn perustivat vuonna 1865 portviinitalo Wiese & Krohnin tavoitteenaan portviinin vienti pohjoismaihin. Tänä päivänä yritys on tunnettu erityisesti laadukkaista Colheita- ja Vintage-portviineistään. Eri vuosikymmenten portviinit keräsivätkin tilaisuuteemme paikalle lähes 50 viinien ystävää.
Välittömästi tasting-tilaisuuden jälkeen messuvierailijoita infottiin koko tapahtuman sulkemisesta koronaepidemiaan varautumisen vuoksi. Näin ollen itse tapahtuma jäi tällä kertaa yhtä päivää suunniteltua lyhyemmäksi, mutta jäi varmasti tämän tapahtuman vuoksi monelle erityisen mieleenpainuvaksi.
Vuoden Kokki-kilpailu
Wihuri Metro-tukku toimi jälleen tänäkin vuonna Vuoden Kokki-kilpailussa pääyhteistyökumppanina. Pääkumppanuuden lisäksi olimme näkyvillä torstaina järjestetyn semifinaalin kisatuomariston riveissä. Wihuri Gastronomien oma keittiömestari Juuse Mikkonen oli tekemässä valintaa perjantain finaaliin pääsevistä kisaajista. Kilpailu oli tiukka, mutta päivän päätteeksi 16 semifinalistista jatkoon selviytyi 8 kisaajaa, jotka pääsivät aloittamaan valmistautumisen seuraavan päivän aamuna starttaavaan finaaliin. Finaalipäivään muutosta aikaisempiin vuosiin verrattuna toi koronaepidemian aiheuttama säädös, tällä kertaa kilpailu käytiin kokonaan ilman yleisöä. Mukana olivat vain kilpailijat, tuomaristo, juontajat sekä finaaliruokien makuun päässeet kutsuvieraat. Meilläkin oli ilo saada käyttöömme oma kutsuvieraspöytä.
Voiton kotiin Vuoden Kokki-kisassa vei Lari Helenius ja samaan aikaan järjestetyn Vuoden Tarjoilija-kisan tittelin nappasi Christian Angelov. Molempia tuoreita suomenmestareita tullaan edustusvuoden aikana näkemään erilaisissa Wihuri Metro-tukun kanssa toteutetuissa yhteistyökuvioissa.