Nämä kesäiset cocktailit ja mocktailit maistuvat kesähelteillä ja ilahduttavat ravintolasi juomalistalla. Mukana myös jälkiruuaksi sopiva vaihtoehto!
Drinkit ja mocktailit on suunnitellut Metro-tukulle Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen. Cocktailien pohjana on käytetty Metro-tukun kevään 2024 valikoima-uutuutta Serenello proseccoa perinteisenä ja rose-versiona.
Raparperi Spritz
Serenello Prosecco DOC Extra Dry 8cl
Verigreippimehu 2cl
Raparperisiirappi 2cl
Jäitä
Tuore minttu/raparperi
Raparperi Spritz rakennetaan perinteiseen viinilasiin tai korkeaan drinkkilasiin. Valmis juoma viimeistellään lisäämällä tuoreen mintun oksa ja/tai pala raparperin vartta.
Rose Scroppino
Serenello Prosecco DOC Rosé Brut 8cl
Verigreippisorbetti
Cointreau 2cl
Tuore minttu tai veriappelsiinisiivu/kuori
Rose Scroppino rakennetaan matalaan cocktaillasiin. Lisää ensin lasiin sorbettipallo, sitten Cointreau. Kaada lopuksi päälle Serenello prosecco. Lisää tuoreen mintun oksa ja/tai veriappelsiinisiivu tai pala veriappelsiinin kuorta. Tarjoile.
Mocktailit
Alkoholittomat juomat ovat kysyttyjä kesäsesonkina. Näillä mocktaileilla täydennät juomavalikoimasi kesäsesonkiin myös alhoholittomien versioiden ystäville.
Raparperi Spritz -mocktail
Schweppes Indian Tonic 8cl
Verigreippimehu 2cl
Raparperisiirappi 2cl
Jäitä
Tuore minttu
Raparperi Spritz rakennetaan perinteiseen viinilasiin tai korkeaan drinkkilasiin. Valmis juoma koristeellaan tuoreella mintun oksalla.
Rose Sgroppino -mocktail
Schweppes Pink Tonic 8cl
Verigreippisorbettipallo
Sitruunamehu 2cl
Tuore minttu tai verigreippisiivu tai -kuoriviipale
Rose Scroppino rakennetaan cocktaillasiin lisäämällä ensin sorbettipallo, jonka päälle kaadetaan sitruunamehu ja lopuksi tonic. Valmis juoma viimeistellään tuoreella mintun oksalla ja/tai verigreipin siivulla tai verigreipinkuoriviipaleella.