Skip to content

Blogi > Drinkit ja mocktailit kesään by Vuoden Tarjoilija Kirsi Seppänen

Drinkit ja mocktailit kesään by Vuoden Tarjoilija Kirsi Seppänen

Nämä kesäiset cocktailit ja mocktailit maistuvat kesähelteillä ja ilahduttavat ravintolasi juomalistalla. Mukana myös jälkiruuaksi sopiva vaihtoehto! 

Drinkit ja mocktailit on suunnitellut Metro-tukulle Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen. Cocktailien pohjana on käytetty Metro-tukun kevään 2024 valikoima-uutuutta Serenello proseccoa perinteisenä ja rose-versiona.

 

Raparperi Spritz

Serenello Prosecco DOC Extra Dry 8cl
Verigreippimehu 2cl
Raparperisiirappi 2cl
Jäitä
Tuore minttu/raparperi

Raparperi Spritz rakennetaan perinteiseen viinilasiin tai korkeaan drinkkilasiin. Valmis juoma viimeistellään lisäämällä tuoreen mintun oksa ja/tai pala raparperin vartta.

 

spritz-680x394

Rose Scroppino

Serenello Prosecco DOC Rosé Brut 8cl
Verigreippisorbetti
Cointreau 2cl
Tuore minttu tai veriappelsiinisiivu/kuori

Rose Scroppino rakennetaan matalaan cocktaillasiin. Lisää ensin lasiin sorbettipallo, sitten Cointreau. Kaada lopuksi päälle Serenello prosecco. Lisää tuoreen mintun oksa ja/tai veriappelsiinisiivu tai pala veriappelsiinin kuorta. Tarjoile.

 Rose-Sgroppino-680x394


Mocktailit

Alkoholittomat juomat ovat kysyttyjä kesäsesonkina. Näillä mocktaileilla täydennät juomavalikoimasi kesäsesonkiin myös alhoholittomien versioiden ystäville.

 

Raparperi Spritz -mocktail

Schweppes Indian Tonic 8cl
Verigreippimehu 2cl
Raparperisiirappi 2cl
Jäitä
Tuore minttu

Raparperi Spritz rakennetaan perinteiseen viinilasiin tai korkeaan drinkkilasiin. Valmis juoma koristeellaan tuoreella mintun oksalla.

Rose Sgroppino -mocktail

Schweppes Pink Tonic 8cl
Verigreippisorbettipallo
Sitruunamehu 2cl
Tuore minttu tai verigreippisiivu tai -kuoriviipale

Rose Scroppino rakennetaan cocktaillasiin lisäämällä ensin sorbettipallo, jonka päälle kaadetaan sitruunamehu ja lopuksi tonic. Valmis juoma viimeistellään tuoreella mintun oksalla ja/tai verigreipin siivulla tai verigreipinkuoriviipaleella.

 

mocktailit-ja-Vuoden-tarjoilija-2023-Kirsi-Seppänen-680x394