Rama Professional Ruoka 15 % on monipuolinen vaihtoehto kermalle, säilyttäen rakenteensa kuumissakin ruoissa. Erityisesti gratiineihin sopiva ruokakerma antaa täyteläisen lopputuloksen, kuten Shepherd's pie -ruokaan, luoden syksyyn sopivan lohturuoan. Tämä klassikko täynnä makua ja tunnetta on oivallinen valinta niin bistron annoksena kuin linjastossakin.
1 kg karitsan jauheliha
1 dl oliiviöljy
0,1 kg porkkana
0,2 kg sipuli
0,05 kg valkosipuli
0,05 kg tomaattipyre
0,25 l punaviini
0,2 l kanaliemi
2 rkl worcester-kastike
2 kpl laakerinlehti
2 oksaa timjami
2 oksaa rosmariini
suola ja mustapippuri
Parmigiano Reggiano -juustoa
ruohosipulia
1 kg kuorittu peruna
0,15 kg voi
0,4 kg Rama professional
0,015 kg suola
Paista karitsan jauheliha laakeassa kattilassa, kuutioi vihannekset ja freesaa kevyesti. Lisää tomaattipyre, freesaa, kaada viini päälle ja keitä kasaan. Lisää mausteet ja kanaliemi, keitä kunnes lähes kaikki neste on haihtunut.
Keitä perunat kunnes kypsät, paseeraa vihannesmyllyn läpi. Kiehauta Rama timjaminoksan kanssa, anna maustua hetki ja siivilöi. Kaada kuuma Rama perunan päälle, lisää voi ja vatkaa sileäksi, mausta. Laita jauhelihaseos uunin kestävään vuokaan, pursota perunapyre päälle, raasta parmesania päälle ja paista 175 asteisessa uunissa kunnes kullanruskea, koristele ruohosipulilla.