Skip to content

Asiakaspalvelun blogi > Tupakkatuotteiden takaisinveto – hyvitys palautetuista lainvastaisista pakkauksista

Tupakkatuotteiden takaisinveto – hyvitys palautetuista lainvastaisista pakkauksista

Tupakkalain (549/2016) muutos edellyttää 1.5.2023 alkaen tupakkatuotteiden pakkausten yhdenmukaisuutta. Nk. plain packaging sääntelyn mukaisesti pakkaukset eivät saa erottua muista saman tupakkatuoteryhmän pakkauksista. Lakimuutoksen johdosta Wihuri Metro-tukku toteuttaa tupakkatuotteiden takaisinvedon.

Takaisinvetoprosessimme mukaisesti olemme yhteydessä kaikkiin asiakkaisiimme, joille olemme toimittaneet lakimuutoksen piirissä olevia tuotteita. Lähetämme viimeistään viikolla 17 asiakkaillemme tarkemmat kirjalliset ohjeet, joista selviää, kuinka tuotteet väärännäköisillä pakkauksilla voi palauttaa Metro-tukkuun ja saada niistä hyvitystä.

Huomaathan, että hyvitämme ainoastaan takaisinvedon piirissä olevat GTIN-koodit. Voit tarkistaa ne ohjeesta, jonka lähetämme. Ohjeesta selviää myös viimeiset mahdolliset palautuspäivämäärät tuotteille.

Takaisinveto koskee kolmea Metro-tukun toimittajaa ja noin 350 GTIN-koodia. Takaisinveto ei koske tupakointitarvikkeita (esim. savukepaperit ja filtterit).

Jos kaipaat lisätietoja tai et ole huhtikuun loppuun mennessä saanut ohjeita Metro-tukulta, ole yhteydessä asiakaspalvelu.metro@wihuri.fi.

 

Pahoittelemme vaivaa ja kiitämme yhteistyöstä!

 

Lue lisää lakimuutoksesta: https://www.valvira.fi/tupakka/myynti/pakkausmerkinnat/tupakkatuotteet.