Hirvipata ja juurekset muodostavat herkullisen lounasvaihtoehdon syksyyn. Tumma olut antaa lisäpotkua liemeen ja sopii täydellisesti yhteen riistan kanssa. Tässä reseptissä yhdistyvät perinteiset maut modernilla twistillä.
1,5 kg hirven lapaa
0,060 kg voita
0,020 kg suolaa
0,030 kg valkosipulia
0,005 kg kokonaisia maustepippureita
0,005 kg laakerinlehteä
0,400 kg Fresh Cut Säräjuuresta
0,200 kg Fresh Cut sipulikuutioita
1 l lihalientä
1 l tummaa olutta
Lehtipersiljaa
5 kg puikulaperunaa
Leikkaa liha isohkoiksi paloiksi, paista öljyssä ja voissa hyvä väri pintaan. Nosta lihat pois kattilasta, lisää hieman voita ja freesaa juurekset. Laita lihat takaisin kattilaan juuresten kanssa, lisää mausteet ja olut, keitä hetki, kaada päälle lihaliemi. Siirrä lihat ja juurekset pakkiin limen kanssa ja hauduta 160-asteisessa uunissa noin 2 tuntia/kunnes liha on pehmeää. Koristele lehtipersiljalla, tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.