Sesongin suosikit grillivartaat saavat aasialaista vivahdetta sataykastikkeella. Maukas varras syntyy liha- tai tofuversiona.
Norvida härän ulkofilettä tai tofua
Marinadi:
Valkosipulia
Tuoretta inkivääriä
Chiliä
Metro rapsiöljyä
Sitruunaa
Lehtipersiljaa
Korianteria
Pilko valkosipuli, inkivääri, chili ja yrtit pieneksi ja sekoita. Lisää öljy ja sitruunan mehu. Leikkaa lihat / tofut sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Laita lihat / tofut marinadiin, ja anna maustua yön yli. Liota grillivartaita hetki vedessä. Laita liha-/tofukuutiot vartaisiin.
8 kevätsipulia
4 valkosipulinkynttä
2 chiliä
2 rkl tuoretta inkivääriä
4 rkl Metro rapsiöljyä
5 dl Metro kookosmaitoa
4 rkl fariinisokeria
5 dl Metro maapähkinöitä
1 limen mehu
2 rkl Metro soijakastiketta
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
suolaa
Paahda maapähkinöitä uunissa 180 asteessa 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetki. Kuori pähkinät.Freesaa öljyssä pilkotut kevätsipulit, valkosipulit, chilit ja inkiväärit. Lisää maapähkinät, freesaa vielä
hetki. Lisää kookosmaito, keitä muutama minuutti kasaan. Lisää loput ainekset ja aja blenderillä tai sauvasekoittimella maun mukaan karkeahkoksi tai sileäksi.