Nämä kesäiset cocktailit ja mocktailit maistuvat kesähelteillä ja ilahduttavat ravintolasi juomalistalla. Mukana myös jälkiruuaksi sopiva vaihtoehto!
Drinkit ja mocktailit on suunnitellut Metro-tukulle Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen. Cocktailien pohjana on käytetty Metro-tukun kevään 2024 valikoima-uutuutta Serenello proseccoa perinteisenä ja rose-versiona.
Serenello Prosecco DOC Extra Dry 8cl
Verigreippimehu 2cl
Raparperisiirappi 2cl
Jäitä
Tuore minttu/raparperi
Raparperi Spritz rakennetaan perinteiseen viinilasiin tai korkeaan drinkkilasiin. Valmis juoma viimeistellään lisäämällä tuoreen mintun oksa ja/tai pala raparperin vartta.
Serenello Prosecco DOC Rosé Brut 8cl
Verigreippisorbetti
Cointreau 2cl
Tuore minttu tai veriappelsiinisiivu/kuori
Rose Scroppino rakennetaan matalaan cocktaillasiin. Lisää ensin lasiin sorbettipallo, sitten Cointreau. Kaada lopuksi päälle Serenello prosecco. Lisää tuoreen mintun oksa ja/tai veriappelsiinisiivu tai pala veriappelsiinin kuorta. Tarjoile.
Alkoholittomat juomat ovat kysyttyjä kesäsesonkina. Näillä mocktaileilla täydennät juomavalikoimasi kesäsesonkiin myös alhoholittomien versioiden ystäville.
Schweppes Indian Tonic 8cl
Verigreippimehu 2cl
Raparperisiirappi 2cl
Jäitä
Tuore minttu
Raparperi Spritz rakennetaan perinteiseen viinilasiin tai korkeaan drinkkilasiin. Valmis juoma koristeellaan tuoreella mintun oksalla.
Schweppes Pink Tonic 8cl
Verigreippisorbettipallo
Sitruunamehu 2cl
Tuore minttu tai verigreippisiivu tai -kuoriviipale
Rose Scroppino rakennetaan cocktaillasiin lisäämällä ensin sorbettipallo, jonka päälle kaadetaan sitruunamehu ja lopuksi tonic. Valmis juoma viimeistellään tuoreella mintun oksalla ja/tai verigreipin siivulla tai verigreipinkuoriviipaleella.