Wihuri Metro-tukku blogi

Drinkit ja mocktailit kesään by Vuoden Tarjoilija Kirsi Seppänen

Kirjoittanut Wihuri Metro-tukku | 28.5.2024 10:13

Nämä kesäiset cocktailit ja mocktailit maistuvat kesähelteillä ja ilahduttavat ravintolasi juomalistalla. Mukana myös jälkiruuaksi sopiva vaihtoehto! 

Drinkit ja mocktailit on suunnitellut Metro-tukulle Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen. Cocktailien pohjana on käytetty Metro-tukun kevään 2024 valikoima-uutuutta Serenello proseccoa perinteisenä ja rose-versiona.

 

Raparperi Spritz

Serenello Prosecco DOC Extra Dry 8cl
Verigreippimehu 2cl
Raparperisiirappi 2cl
Jäitä
Tuore minttu/raparperi

Raparperi Spritz rakennetaan perinteiseen viinilasiin tai korkeaan drinkkilasiin. Valmis juoma viimeistellään lisäämällä tuoreen mintun oksa ja/tai pala raparperin vartta.

 

Rose Scroppino

Serenello Prosecco DOC Rosé Brut 8cl
Verigreippisorbetti
Cointreau 2cl
Tuore minttu tai veriappelsiinisiivu/kuori

Rose Scroppino rakennetaan matalaan cocktaillasiin. Lisää ensin lasiin sorbettipallo, sitten Cointreau. Kaada lopuksi päälle Serenello prosecco. Lisää tuoreen mintun oksa ja/tai veriappelsiinisiivu tai pala veriappelsiinin kuorta. Tarjoile.

 






Mocktailit

Alkoholittomat juomat ovat kysyttyjä kesäsesonkina. Näillä mocktaileilla täydennät juomavalikoimasi kesäsesonkiin myös alhoholittomien versioiden ystäville.

 

Raparperi Spritz -mocktail

Schweppes Indian Tonic 8cl
Verigreippimehu 2cl
Raparperisiirappi 2cl
Jäitä
Tuore minttu

Raparperi Spritz rakennetaan perinteiseen viinilasiin tai korkeaan drinkkilasiin. Valmis juoma koristeellaan tuoreella mintun oksalla.

Rose Sgroppino -mocktail

Schweppes Pink Tonic 8cl
Verigreippisorbettipallo
Sitruunamehu 2cl
Tuore minttu tai verigreippisiivu tai -kuoriviipale

Rose Scroppino rakennetaan cocktaillasiin lisäämällä ensin sorbettipallo, jonka päälle kaadetaan sitruunamehu ja lopuksi tonic. Valmis juoma viimeistellään tuoreella mintun oksalla ja/tai verigreipin siivulla tai verigreipinkuoriviipaleella.