Wihuri Metro-tukku blogi

Demo kitchen: Vegaaninen paahdettu kaurakurpitsakeitto

Kirjoittanut Wihuri Metro-tukku | 22.9.2025 0:45

Fazer Aito Oat for Cooking Kauraruoka tekee ruoanlaitosta vaivatonta ja miellyttävää. Kauraruoka tuo helposti täyteläisyyttä keittoihin ja kastikkeisiin. Fazer Aito Oat for Cooking Kauraruoka on kasvipohjainen tuote, jota käytetään kuten ruokakermaa ja joka sisältää kotimaista kauraa. Tuote on gluteeniton, vegaaninen ja maidoton.

Kurpitsakeittoa, paahdettua mantelia ja basilikaa

Samettinen kurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta, murskattua mantelia ja basilikaa. Tutustu reseptiin ja anna sen inspiroida!

Resepti

Fazer Aito Oat for Cooking kauravalmiste

Fresh Cut Myskikurpitsapala kuorittu

Werners Läsö merisuola

Pippuri

Werners luomu Ceylonkanelitanko

Tähtianis

Shalottisipuli

valkosipuli

oliiviöljy

valkoviini

manteli

basilika

Togarashi chilimausteseos

 

Leikkaa kurpitsa paloiksi, mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Paahda mausteiden kanssa 175-asteisessa uunissa. Säästä osa kurpitsasta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi koristeeksi. Freesaa pilkottu salottisipuli kattilassa, lisää paahdetut kurpitsat (ota pois kanelitanko ja tähtianikset). Lisää valkoviini ja keitä lähes kuivaksi, kaada päälle kasvisliemi ja keitä kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Lisää kauravalmiste, kiehauta ja aja blenderissä sileäksi, siivilöi. Paahda mantelit uunissa ja leikkaa veitsellä pieniksi paloiksi. Ryöppää kurpitsakuutiot suolalla maustetussa vedessä ja kiillota oliiviöljyllä.